ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al Aparatului Preşedintelui, juristul Ion Păduraru, ar fi dezvăluit în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV că într-o discuție tete-a-tete dintre Nicolae Timofti și Vladimir Putin, acesta i-ar fi sugerat președintelui Republicii Moldova că direcția de dezvoltare aleasă este una incorectă și că țara nostră ar trebui să caute să se apropie de Uniunea Vamală, potrivit UNIMEDIA, citată de Cotidianul.

„Ultima dată, domnul Timofti a avut posibilitatea să discute la Minsk cu Vladimir Putin. Într-o discuție dintre cei doi președinți s-a pus întrebarea dacă cumva Republica Moldova nu a greșit adresa, adică cu direcția de dezvoltare. Dl președinte a confirmat că alegerea este integrare în Uniunea Europeană”, a declarat Păduraru.

Republica Moldova nu poate și nu va ceda în fața presiunilor Rusiei. „Este voința poporului, înregistrată și printr-o hotărâre de Parlament. Nu există alternativă pentru vectorul european”, a spus funcționarul.