ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 15.000 de copii avortaţi au fost incineraţi precum "deşeurile" şi utlilizaţi, în ultimii ani, în 27 de spitale din Marea Britanie pentru încălzirea încăperilor. Această descoprire terifiantă a fost dezvăluită într-un reportaj realizat de Channel 4 Dispatches care va fi difuzat în această seară şi care l-a obligat pe ministrul britanic al Sănătăţii, Dan Poulter să admită că este vorba de "o practică total inacceptabilă", anunţând interzicerea ei.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Spitalele în cauză au recunoscut că folosesc, fără aprobarea familiilor, fetuşi  în centralele “waste-to-energy” pentru a produce căldură.Conform autorilor reportajului, în total 15.000 de copii  avortaţi sau născuţi morţi au fost folosiţi pentru "a produce energie" în spitale, scriesite-ul italian Tempi.it.

Unul dintre cele mai importante spitale din Regatul Unit, Addenbrooke din Cambridge, a ars 797 de copii în 13 săptămâni, iar mamelor li să-a spus că fetuşii vor fi incineraţi la crematoriu, scrie The Telegraph. Un alt spital, Ipswich, şi-a încălzit încăperile cu 1.101 copii în perioada 2011-2013.

Părinţii pot alege

Informaţia i-a şocat pe britanici, nu şi pe ministrul Sănătăţii,  care a admis că ştia ce se intâmplă şi care a decis stoparea imediată a acestei practici. Şeful Serviciului Sanitar Naţional a scris deja tuturor spitaleor de pe teritoriul Regatului Unite, cerând întreruperea imediată a acestei barbarii, iar un alt responsabil din domeniul sanitar, Sir Mike Richards, a spus că este consternat de faptul că spitalele nu spun nimic mamelor şi familiilor.

Câteva spitale au încercat să se apere, spunând că "părinţii pot alege ce vor să facă cu fetuşii sau cu copiii născuţi morţi, iar dorinţele lor sunt respectate".