ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat îngrijorat de faptul că la alegerile europarlamentare din 25 mai ar putea fi aleşi candidaţi cu vederi naţionaliste sau populiste.

De asemenea, şeful statului s-a arătat îngrijorat de existenţa mesajelor "discriminatorii, calomnioase sau homofobe" în Europa.

"Părinţii fondatori ai Uniunii Europene, oameni care au trecut prin cele două războaie mondiale şi au cunoscut efectele devastatoare ale încleştării, în forma cea mai brutală, a sentimentelor naţionaliste, ar fi uimiţi să afle că astăzi Europa poate încă deveni locul în care se manifestă strident mesaje discriminatorii, calomnioase sau homofobe. De aici până la apariţia de manifestări violente în stradă faţă de reprezentanţii anumitor popoare sau etnii nu ar mai fi decât un pas", a declarat Traian Băsescu.

În finalul discursului, Băsescu a urat "La mulţi ani, Europa! La mulţi ani, europeni! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!".