ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Riscul izbucnirii unui război între Rusia şi Ucraina creşte, a avertizat ministrul ucrainean de externe, Andrii Deşciţa, într-un interviu acordat, duminică, postului american ABC, el sprijinindu-şi afirmaşia pe desfăşurarea masivă de trupe ruse în apropierea frontierei de est a ţării sale, consemnează AFP, preluată de Agerpres.
"Situaţia este chiar mai explozivă decât era cu o săptămână în urmă", a estimat şeful diplomaţiei ucrainene, adăugând că ţara sa "nu ştie ce este în capul lui Putin şi ce va decide acesta". Dar "dacă trupele ruse invadează Ucraina din est, va fi greu să le cerem ucrainenilor de acolo să nu răspundă", a menţionat Deşciţa.

Mii de ucraineni au demonstrat, duminică, la Kiev pentru a atrage atenţia că scenariul din Crimeea s-ar putea repeta şi în alte părţi din estul ţării lor. De pe podiumul Maidanului (Piaţa Independenţei) din Kiev, secretarul Consiliului ucrainean de securitate naţională şi apărare, Andrii Parubii, a declarat că trupele ruse sunt gata să atace Ucraina în orice moment.

Ministerul rus al Apărării a reacţionat, afirmând că Moscova respectă toate acordurile internaţonale ce prevăd limitarea efectivelor unităţilor militare din apropierea frontierei cu Ucraina.

Potrivit Pentagonului, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, l-a asigurat, vineri, pe omologul său american, Chuck Hagel, că Rusia nu va invada zonele rusofone din estul Ucrainei.