ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Piatra funerară a fostului principe transilvănean Acaţiu Barcsay Akos va fi demolată, după un cetăţean din Deva a obţinut o decizie definitivă şi irevocabilă în acest sens, informeaz Dan Tănasă pe blogul său.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

„În această săptămână am primit motivarea instanţei de la Curtea de Apel Alba Iulia. Juriştii au întocmit o adresă către toate direcţiile din primărie, responsabile de emiterea de autorizaţii în cazul demolării unei construcţii. Vom găsi de comun acord cu toate părţile implicate un loc unde va fi dus monumentul, iar până atunci, trebuie îndeplinite toate procedurile legale, inclusiv cheltuielile trebuie prinse în buget. Nu avem o dată exactă la care vom muta piatra funerară, dar cu siguranţă vom respecta o decizie definitivă dată de instanţă”, a afirmat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Cetăţeanul Costache Aoanei Rahovean a dat în judecată Primăria Deva şi Ministerul pentru că au instalat ilegal monumentul, acesta afirmând că pe obeliscul respectiv era trecută o minciună, respectiv că Acaţiu Barcsay ar fi fost proprietarul Cetăţii Deva.

La un moment dat, acesta a intrat în greva foamei pentru că nicio autoritate nu a dorit să-i asculte punctul de vedere.