ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un politician român apără Rusia şi pe preşedintele Vladimir Putin după evenimentele din ultimele luni. Daniel Barbu, fostul ministru liberal al Culturii, spune că toate evenimentele care se petrec în Ucraina de jumătate de an nu se datorează Rusiei, care doar a reacţionat şa presiunile statelor europene.

Inclusiv anexarea peninsulei Crimeea i se pare fostului ministru o reacţie.

"Rusia a răspuns destabilizării statului ucrainean. A fost mai întâi Maidanul, cu sprijinul direct al Uniunii Europene. Oricât ar fi fost de detestat Ianukovici, era preşedintele legitim. Rusia a reacţionat firesc, inclusiv anexarea Crimeei este o asemenea reactie.

Deci, li se spune ucrainienilor: Veniti încoace, lăsaţi Rusia în spate. Şi, din septembrie, Ucraina se destrama. Astea (războiul, doborârea avionului - n.r.) sunt roadele care se culeg. Târziu, atroce, dar asta este", a spus Barbu la Digi24.

Fostul ministru nu crede nici că Vladimir Putin poate fi învinovăţit în cazul avionului Malaysia Airlines doborât de rebelii proruşi în estul Ucrainei.

"Evident că Putin este într-o situaţie foarte dificilă. Cred că nici el şi nici vreun apropiat de la Kremlin nu au plănuit acest atac. Îşi va pierde din prestigiu ca urmare a acestui incident. Pe plan internaţional ar fi un paria, iar pe plan naţional pozitia lui ar fi tot mai fragilă. Logica ne spune că s-a întâmplat ceva necontrolat de Putin sau de Rusia."