ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La bordul avionului Air Algerie care s-a prăbușit joi, în Niger, se află și un român, confirmă Ministerul Afacerilor Externe. 

"Din informaţiile preliminare obţinute de la Ministerul algerian de Externe rezultă că la bordul avionului algerian aparţinând companiei aeriene Air Algérie s-ar afla un cetăţean român", precizează Ministerul Afacerilor Externe.

MAE mai informează că misiunea diplomatică a României din Algeria păstrează permanent legătura cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale. Pe lista pasagerilor avionului AH 5017 se aflau 50 de francezi, 27 cetățeni din Burkina Fasso, 8 libanezi, 6 algerieni, 5 canadieni, 4 germani, 2 luxemburghezi, un elvețian, un belgian, un egiptean, un ucrainean, un nigerian, un camerunez și un cetățean din Mali, în total 110 pasageri și 6 membri ai echipajului spaniol.

Compania Air Algerie a anunţat joi că a pierdut contactul cu unul dintre avioanele sale care asigura legătura între Ouagadougou şi Alger, la 50 de minute după decolarea de pe aeroportul din capitala Burkina Faso, când aeronava McDouglas MD83 survola spaţiul aerian din nordul Mali. Aeronava s-ar fi prăbuşit, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului. Toate cele 116 persoane aflate la bord ar fi murit.

Potrivit autorităților, avionul ar fi fost folosit anterior de echipa Real Madrid.