ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a declarat la B1TV că starea normală de judecată pentru un om este de libertate, iar cea de arest preventiv ar trebui să fie o excepţie pentru infracţiuni comise cu violenţă, arătând însă că, în prezent, arestul preventiv a devenit regula, ceea ce este o greşeală.

"Credeam când eram procuror - şi azi la fel cred - că starea normală de judecată pentru un om este de libertate, iar starea de arest preventiv este o excepţie care trebuie aplicată când e vorba de infracţiuni cu violenţă: crimă, viol, tâlhărie. Aşa se întâmplă în toate ţările occidentale", a spus Victor Ponta la B1 TV.

El a arătat că, în prezent, arestul preventiv a devenit regula, ceea ce este o greşeală. Ponta a explicat astfel şi motivul pentru care a lipsit din Parlament la voturile privind arestarea parlamentarilor şi a precizat că nu va participa nici în continuare la un astfel de vot.