ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe presupuse convorbiri telefonice între ofițeri ruși de rang înalt, ce sunt considerați organizatorii revoltelor separatiste din Ucraina și responsabili de răpirea și asasinarea unui politician local, au fost postate pe Youtube de către serviciul secret ucrainean (SBU), potrivit Kyiv Post.

În înregistrare, care este în limba rusă, colonelul Igor Strelkov îi cere auto-proclamatului primar din Sloviansk să vină să ia cadavrul politicianului ucrainean, ”că a început să pută”.

O altă convorbire telefonică interceptată de SBU dezvăluie cum lt-col Igor Bezliev (GRU) îi ordonă unui subordonat să îl răpească pe Volodimir Ribak, consilierul local din Horlivka, găsit mort sâmbătă.

Bezliev îi spune subordonatului să îi lege mâinile lui Ribak, să îl lege la ochi și să îl ducă într-un loc izolat. Ribak a încercat să arboreze drapelul Ucrainei pe sediul primăriei din orașul său, însă a fost răpit de separatiști pro-ruși. Cadavrul oficialului a fost găsit într-un râu de lângă Sloviansk, împreună cu un alt cadavru. Ambele trupuri prezentau semne de tortură.