ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul rus de anchetă a anunţat că accidentul de avion în care a murit directorul de la Total, pe aeroportul Vnukovo din Moscova, a fost cauzat de „neglijenţa criminală“ a conducerii aeroportului, relatează BBC News.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

"Nu este vorba despre un tragic concurs de împrejurări, ci de o neglijenţă criminală a funcţionarilor" care nu au reuşit să coordoneze activitatea angajaţilor lor”, a indicat comitetul de anchetă într-un comunicat.

Anumiţi membri ai conducerii aeroportului Vnukovo, care ar putea încerca să influenţeze ancheta, trebuie "suspendaţi din funcţie" în curând, a precizat acesta.

În noaptea de luni spre marţi, un avion privat la bordul căruia se afla de Margerie s-a prăbuşit la decolare, după ce s-a lovit de un vehicul de deszăpezire. În afară de Christophe de Margerie, în accidentul de pe aeroportul Vnukovo au mai murit trei membri ai echipajului.

Anchetatorii afirmă că șoferul plugului de deszăpezire, reţinut pentru 48 de ore în cadrul anchetei, era "în stare de ebrietate" în momentul accidentului, o acuzaţie dezminţită de avocatul său.

Printre scenariile posibile evocate de anchetatori figurează "o eroare a controlorilor de trafic aerian", "condiţiile meteorologice nefavorabile" şi "o eroare de pilotaj". Controlorii de trafic aerian vor fi de asemenea "examinaţi cu privire la consumul de alcool şi de substanţe psihotrope", precizează comunicatul.