ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toată lumea știe, deja, că rețelele sociale sunt niște „monștri” mâncători de energie, timp ( și cine știe ce mai mănâncă și noi nu știm), etc.

Multe voci au început să se ridice împotriva „colonizării sociale”. Totuși, parcă nu a spus-o nimeni atât de frumos, până acum. Gary Turk, un britanic talentat, a scris și a regizat „LOOK-UP”, un film-scurt în versuri despre dezumanizare, ca efect al social media. Filmul a făcut, în 10 zile, peste 10 milioane de vizualizări pe youtube.
Deși foarte apreciat, filmul britanicului a primit multe comentarii în care i s-a pus aceeași întrebare: „cum am fi putut să-l vedem, dacă nu ar fi fost rețelele sociale?” Totuși, la un moment dat, spre finalul filmului, apare o replică de unde reiese că Gary a fost conștient de acest aspect: „nu mai privi acest video și trăiește viața cu adevărat”.

Mesajul său a ajuns la câte 1 milion de oameni, zilnic.

[video ]https://www.youtube.com/watch?v=om0S3wpExU4[/video]