ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban, unul dintre cei mai vocali contestatari ai sancțiunilor impuse de Occident Rusiei, a criticat, din nou, măsurile adoptate de UE împotriva Moscovei. Orban consideră că, prin politica de sancțiuni, Uniunea Europeană ”s-a împușcat singură în picior”.

Uniunea Europeană şi-a făcut singură rău cu sancţiunile impuse Rusiei din cauza crizei din Ucraina, a afirmat vineri Viktor Orban, care cere o regândire totală a politicii UE în această privinţă, relatează Reuters.
"Politica de sancţiuni dusă de Occident, adică de noi, o consecinţă necesară a ceea ce face Rusia, ne provoacă mai mult rău nouă decât Rusiei. În politică, astă se numeşte să te împuşti singur în picior", a afirmat Orban într-uninterviu acordat la un post de radio.

Remarcile sale au fost făcute la o zi după ce omologul său slovac Robert Fico a criticat sancţiunile ca fiind "absurde", afirmând că vor pune în pericol creşterea economică din Uniunea Europeană.

Nu este prima dată când Ungaria, care depinde în mare măsură de importurile de energie din Rusia, critică prin vocea lui Orban, UE, pentru pedepsirea Rusiei. Rusia fiind şi cel mai mare partener comercial al Ungariei din afara UE, cu exporturi de 2,55 de miliarde de euro în această ţară, în 2013.

Economia Ungariei a avansat în cel mai alert ritm din ultimii opt ani în trimestrul al doilea al anului 2014, cu o creştere de 3,9% faţă de anul trecut, pe fondul unei creşteri importante a producţiei de automobile. În comparaţie cu primul trimestru al acestui an, PIB-ul Ungariei a crescut cu 0,8%, potrivit datelor Eurostat.