ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima școală privată din România în care vor fi formate gratuit stewardese se va deschide din septembrie în Cluj.


Investiția se va desfăşura în baza unui proiect european de peste un milion de euro. Contractul va fi semnat miercuri, 30 aprilie.


Proiectul a fost pus la punct încă de anul trecut și e coordonat de consilierul județean Steluța Racolța, managerul firmei RSC Consulting, o firmă ce se ocupă de formarea profesională.




“În România mai există doar o singură școală de acest fel, afiliată Școlii de Aviație Civilă, instituție de stat. Cu toate acestea, un curs de formarea a unei viitoare însoțitoare de bord costă 3.500 de euro. Noi la Cluj o să instruim 400 de fete din toată țara, gratuit”



, a declarat Racolța. Pentru cursuri, ce vor începe cel mai probabil în septembrie acest an, se vor face recrutări în toată țara.




“O să facem o selecție riguroasă, pentru că ne trebuie candidate care să arate bine și care să fie și inteligente. După ce vor absolvi cursurile, fetele se vor putea angaja la orice companie aeriană care operează în țările UE”



, a mai spus managerul.