ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Data de 31 octombrie este cea care marchează, anual,  Ziua Internaţională a Mării Negre, cea mai izolată mare faţă de oceanul planetar.
Miniştrii mediului din România şi alte cinci ţări - Bulgaria, Georgia, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina - au semnat, în urmă cu 22 de ani, după o perioadă lungă de negocieri, o Convenţie pentru protejarea Mării Negre împotriva poluării, cu numele de „Planul Strategic de Acţiune pentru Reabilitarea şi Protecţia Mării Negre“. Convenția constă într-o serie de strategii şi măsuri pentru salvarea şi îmbunătățirea acestei zone maritime.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Marea Neagră, fiind aproape în totalitate separată de restul oceanelor lumii, atinge adâncimi de până la 2.212 de metri şi are un bazin hidrografic de 420.000 de km 2. Această suprafaţă corespunde unei treimi din zona continentală a Europei. În ultimele decenii, Marea Neagră a fost afectată din punct de vedere ecologic, de către reziduurile transportate de râuri din mai multe ţări şi pescuitul excesiv, cu consecinţe, printre altele, asupra biodiversității şi productivității Mării Negre.

(Citește MAI MULT - aici )

Constanţa marchează evenimentul printr-o serie de activităţi cultural-educative, expoziţii de fotografii, ce au ca scop creșterea gradului de conştientizare  a necesității adoptării unui comportament responsabil faţă de mediul marin.