ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Printre multele reacţii apărute la articolul care evoca o posibilă repetare a unui scenariu, precum cel din cazul evenimentelor din 1989( prima revoluţie transmisă în direct..), au fost şi destule care l-au trimis în derizoriu, aruncându-l în teoria conspiraţiei.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Revenind, iată că evenimentele din ziua alegerilor au confirmat în totalitate ceea ce am afirmat în articolul cu pricina. Dacă ceea ce am afirmat atunci, şi anume că votul din diaspora va constitui "pretextul, pentru care se va ieşi în stradă, imediat după vot", era doar "teoria conspiraţiei", cum se face că la ora 20:00 (urnele se închideau la ora 21:00!, nu se ştiau nici rezultatele exit-poll-urilor) oamenii erau deja în stradă în Bucureşti, strigând "Fraudă"?

În fruntea manifestanţilor fiind nimeni altul decât Mihail Bumbeş, eternul protestatar, prezent la toate demonstraţiile pentru "democraţie", de la Istanbul la Roşia Montană? Sigur, întâmplător şi "pilon" al societăţii civile de sorgine soros-istă.

Doar în contextul în care a dorit să evite ceva mult mai grav, devine de înţeles cum Ponta a acceptat să se recunoască învins, la nici două ore  după ce şeful său de campanie anunţa că PSD încă numără voturile şi  "din evaluările noastre" Victor Ponta a câştigat! În paranteză fie spus, Ponta a luat o decizie înţeleaptă, înţelegând că nu are cine să-l apere.

Poate fi doar o coincidenţă că tocmai siteul Gândul ia un interviu unor reprezentanţi SUA, a doua zi după alegeri? Să fie clar: un astfel de interviu se programează din timp, nu de la o zi la alta şi mai ales, nu se face cu oricine. Să nu uităm, la începutul anului cei de la Gândul au fost "unşi" de către însăşi Victoria Nuland,  "ca fiind onești și profesioniști". Pe scurt, mogulul Voiculescu este rău, mogulul Sârbu este "onest şi profesionist". Ca şi Ştirile de la Ora 5, pe care cu modestie a recunoscut că le-a inventat. Pentru binele democraţiei.

De ce SUA şi NATO nu puteau accepta ORICE rezultat al alegerilor prezidenţiale

Revenind la interviul cu americanii, care este mesajul lor? Simplu: Iohannis să formeze un nou Guvern. Fără PSD. Diversiunea că reprezentanţii unchiului Sam au făcut o confuzie între rolul preşedintelui în SUA şi cel al României nu stă în picioare. Interviul nu a fost în direct, putea fi modificat dacă reprezentanţii SUA ar fi cerut asta. Dar nu au cerut-o, deşi li s-a arătat rezultatul final. Mai mult, chiar cei de la Gândul au subliniat în titlu mesajul cu "Noul Guvern" al lui Iohannis. Cu alte cuvinte: Iohannis trebuie să facă orice pentru ca PSD să iasă de la guvernare, ignorând astfel votul electoratului. Curat democratic, nu?

Totuşi, peste toate astea, ceea ce este cel mai dureros este nivelul şi uşurinţa cu care românii acceptă să li se spună ce să facă şi să se şi bucure pentru asta. Într-un comentariu de pe pagina noastră de facebook, cineva spunea că americanii se descurcă singuri în ceea ce priveşte guvernarea, insinuând că noi românii avem nevoie de ajutor, că suntem nişte neputincioşi. Nu era vreun spion sau o persoană de rea-credinţă. Dar aici am ajuns: după 25 de ani în care li s-a repetat că sunt o naţiune inferioară, că nu sunt în stare să construiască nimic şi că tot ce vine din Occident este bun şi trebuie preluat fără comentarii, românii şi-au însuşit lecţia. Ne-am autocolonizat.

Doar "elitele" ne tot spun că dacă nu facem ce vor ele suntem "primitivi" şi "neguvernabili", nu? Aşa cum bine sesiza George Damian, a te recomanda român a devenit sinonim cu xenofobia şi şovinismul, în timp ce afişarea etniei altora, ba chiar şi asumarea acesteia, este perfect nobilă, îndreptăţită!

De altfel situaţia este identică şi-n cazul credinţei: de exemplu, pentru redactorul şef de la Gândul, este ok ca siteul său să găzduiască o imagine în care ortodoxul este sinonim cu teroriştii de la ISIS (FOTO 1), în timp ce a te lăsa fotografiat când te rogi într-o altă confesiune este "o imagine puternică"(FOTO 2).

ponta-bad

 

negrutiu-iohannis

 

La fel de trist este să vezi cum oamenii sunt convinşi că prin ceea ce au făcut duminică, au învins "sistemul", că politicienilor le este frică. De fapt, aşa cum bine sesiza Ion Cristoiu, nimeni nu îndrăzneşte să-şi pună cea mai mică întrebare despre evenimente, acceptând fără crâcnire teza oficială, exact ca şi în decembrie 1989, 1996 sau 2004. Ce dură va fi trezirea la realitate pentru cei vor realiza că li s-a creat un sentiment fals de putere, când "sistemul" îi va lovi şi pe ei...

Cum e posibil să crezi că Adrian Sârbu, cel care a stat lângă Iliescu, Năstase, Băsescu şi acum Iohannis, nu face parte din sistem? Cum poţi să fii atât de orb şi să crezi că internetul este liber, că Facebook este un fel de piaţă liberă, în care cererea se întâlneşte cu oferta, fără nicio mână invizibilă care să încline balanţa?

Cum să te declari anti-sistem şi să nu vezi că ai fost folosit pentru ca o aripă a sistemului s-o învingă pe cealaltă? 

Apropo de cealaltă aripă, să vorbim puţin şi de Ponta-PSD. Pe lângă îngreunarea procesului electoral din Diaspora, Victor Ponta a mai greşit grav când a crezut că simpla menţionare a cuvintelor "ortodox" şi "român" îl va face instantaneu votat de către credincioşi şi/sau naţionalişti. Pentru că L-a provocat, Dumnezeu i-a dat ocazia în această campanie să arate cât de ortodox este, atunci când CCR i-a pus pe părinţii credincioşi să completeze formulare pentru a face religie în şcoli. Dar Ponta a tăcut. A preferat să nu pluseze pe această carte, pentru a nu-şi ştirbi imaginea în faţa "partenerilor noştri din Europa". A preferat să apere imaginea din afară, nu ceea ce-şi asumase în ţară.

Din păcate pentru el, la lecţia de cateheză rapidă de dinainte de alegeri, lui Victor Ponta nu i s-au spus şi aceste cuvinte ale Mântuitorului: "Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul Omului se va ruşina, când va veni întru slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri".

"Revoluţia" a învins.