ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Americanii par să fi decis să treacă de la vorbe la fapte. După ce luni de zile s-a speculat pe tema trimiterii de armament și echipamente militare Ucrainei, apar primele indicii că SUA trec la acțiune.

[P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa – comanda online

Liderul Partidului Libertății din Austria, Heinz-Christian Strache, a postat pe Facebook fotografii care arată tancuri americane (aproximativ 50) care au intrat în Austria și s-ar deplasa spre Ucraina, conform site-ului italian Il Giornale.

Conform interpretării date de politicianul austriac, aceste tancuri au intrat în Austria, prin Linz. Și se îndreaptă spre Ucraina.

Dacă teoria sa este reală, America încalcă, cel puțin formal, acordurile de la Minsk dintre Rusia și Ucraina.

Camera Reprezentanților a votat luni în favoarea unei rezoluții cerându-i lui Barack Obama să furnizeze Ucrainei arme letale pentru a se apăra împotriva „agresiunii” ruse. Rezoluția a fost aprobată de o majoritate de republicani și democrați, accentuând presiunea asupra administrației Obama pentru a nu mai întârzia furnizarea de arme și material militar greu forțelor Kievului.

Casa Albă a anunțat în această lună că livrează Ucrainei echipamente militare neletale de 75 de milioane de dolari.