ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul Angelinei Jolie este de-a dreptul înfricoșător. După ce și-a eliminat ambii sâni sănătoși, acum actrița și-a extirpat și ovarele, deși este perfect sănătoasă.

Inițial voiam să scriu că actrița nu e în toate mințile, dar de fapt am realizat că este o ființă profund nefericită și confuză.

Deși are doar 39 de ani și este perfect sănătoasă,  soția lui Brad Pitt este deja auto-mutilată într-o proporție destul de mare. Deși susține contrariul, Angelina nu s-a automutilat din dragoste, ci de teamă. Este dezolant să vezi cum o mamă, persoană care are puterea să adopte trei copii, este în stare să se autodistrugă în numele unor procente.

[p] NU hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau - Cartile pe care le cauti

Procente care înainte erau mari, iar acum sunt mai mici. Dar de dispărut, nu vor dispărea niciodată. Testele pe care le-a făcut Angelina Jolie sunt interpretabile, lucru pe care ea însăși îl afirmă. 

Ce fel de mesaj poți transmite copiilor tăi, când alegi să cedezi în fața fricii? Cazul Angelinei îmi aduce aminte de acei părinți care din prea multă dragoste aleg să își izoleze copilul de orice contact cu lumea exterioară. Doar că izolându-l de bacterii, îi privează organismul de luptele necesare pentru dezvoltarea sistemului imunitar. La vârsta adultă, trăiește cu teama că orice, oricând, i-ar putea fi fatal. Și care de fapt, nu ajung să trăiască niciodată.

Deși nu sunt mereu de acord cu ea, Olivia Steer are dreptate în acest caz. Ceea ce face Angelina Jolie este o campanie mondială de mutilare și de înfricoșare în fața morții. Să zicem, Doamne-ferește!, că totuși Angelina Jolie va face cancer. Ce se va întâmpla atunci? Probabil va ajunge iar la operație, va extirpa tot ce se poate extirpa, iar de frică își va mutila preventiv și copiii?

Iar lumea întreagă, manipulată de o mass-medie inconștientă, va da buzna la clinici și spitale, pentru a-și face toate testele posibile și imposibile. Spre bucuria industriei medicale, bineînțeles.Căci acesta va fi efectul concret al mutilării Angelinei: creștere exponențială a cererilor pentru teste genetice. Panică și profit.

Dacă e în regulă să ne extirpăm organele în numele fricii, de ce nu ne suprimăm și emoțiile ca să nu riscăm o depresie,  de ce să nu neutralizăm amintirile și gândirea, ca să nu mai suferim? Asta nu e soluția.

În contrapartidă cu Angelina Jolie, mă gândesc la curajul și demnitatea Mioarei Grigore. Femeia aceea, mamă a cinci copii, diagnosticată cu cancer și căreia medicii nu i-au dat mari șanse de supraviețuire. Și totuși acea femeie nu a renunțat la luptă, și-a îmbrățișat necazul și l-a transfigurat: dovadă stă cartea "Cancerul, dragostea mea", despre care criticul Dan C. Mihăilescu a spus că este "una din  cutremurătoare cărţi care au fost scrise în România în ultimii ani".  Deși medicii îi dăduseră doar câteva luni de viață, doamna Grigore a luptat cu boala și a mai trăit ani buni.

Copiii ei sunt o oglindă a luminii ce o cuprinsese pe mama care i-a născut și crescut. Într-un final, a biruit, împlinind cuvintele lui Hristos:"Îndrăzniți! Eu am biruit lumea!"

Ce vor spune copiii Angelinei Jolie despre mama lor auto-mutilată, îngenuncheată de frică și paranoia, care trăiește în fiecare zi cu spaima de moarte? Nu știm. Să sperăm însă că Angelina nu va decide să-și scoată și creierul, ca riscul de îmbolnăvire să fie anihilat, zero la sută.

Sufletul și l-a extirpat deja.