ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele director-general al TVR, Stelian Tănase, a declarat, miercuri, în Comisia pentru Cultură din Senat, că televiziunea publică nu va supravieţui financiar, dacă nu va găsi sprijin în sindicatele din Televiziunea Română, şi s-ar putea închide în primăvara anului viitor.

"Dacă nu se întâmplă nimic şi rămânem doar aşa să ne acuzăm unii pe alţii, la primăvară se închide TVR. Nu va putea supravieţui financiar. Orice scamatorii sau îngăduinţă am avea de la un Guvern sau altul, se închide. Lucru cu care sunt de acord, dar să o deschidem după o lună, cu o nouă schemă, cum s-a întâmplat şi în Grecia şi în alte ţări. Dacă nu găsim cu sindicatele un mod de a dialoga şi de practica soluţii economice, nu văd nicio ieşire. Cred că ultima discuţie între liderii sindicali la care a participat şi domnul Dumitru Costin să fie de bun augur şi să trecem spre soluţii, nu înspre confruntare", a spus Stelian Tănase.

Preşedintele director-general a prezentat în faţa membrilor Comisiei pentru Cultură din Senat situaţia financiară a televiziunii publice.

"Un singur lucru aş spune acum că, datorită a două situaţii ivite una la sfârşitul lunii decembrie şi una în aprilie, ne-am potcovit cu o creştere a datoriei cu încă 30 de milioane de lei de fiecare dată. Vreau să vă spun că prima dată a fost în legătură cu vacanţa Consiliului de Administraţie şi a doua a fost următoarea situaţie. A fost o coincidenţă, pe care nu am putut să o suportăm financiar, vorbesc de cash-flow, ratele pe care a trebuit să le plătim la EBU (European Broadcasting Union, n.red.), cu salariile şi cu rata au fost prea mult pentru cât putea televiziunea să suporte. Am primit o solicitare puternică ca să achităm la EBU ca să fim siguri că vom primi Campionatul Mondial, ceea ce s-a întâmplat (...) şi atunci am avut un hop, am pierdut eşalonarea, am avut şi o zi restantă la salariu, dar am am plătit 1.500.000 de euro la EBU şi am primit meciurile", a mai spus acesta.