ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



  • Pe 4 martie, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta

  • UPC România este afiliată la Liberty Global Inc., grupul american fiind liderul industriei mondiale de comunicații prin cablu. 


Compania UPC, una dintre cele mai mari companii de comunicații prin cablu România, este în aceste zile în centrul unui scandal. Motivul îl constituie introducerea în grila de programe a canalelor pre-pay Look TV şi Look TV Plus.

Pracic, abonaţii UPC s-au trezit în grila de programe cu Look TV şi Look TV Plus, spunânduli-se că timp de o lună aceste posturi vor fi gratuite. Abia acum urmează anomaliile. Luna gratuită despre care vorbeşte UPC este luna iulie când nu se transmite decât o etapă din Liga 1. Conform programului anunţat de Liga Profesionistă Română, Liga 1 va începe pe 25 iulie.

A doua problemă ţine de modul în care te poţi dezabona. După luna gratuită, abonaţii UPC sunt cei care trebuie să anunţe dacă mai vor pachetul sau nu, pentru că acesta costă 10 lei. Dacă nu anunţă, vor plăti automat 10 lei în plus, pe lângă abonamentul lor. Abonaţii pot să renunţe la pachetul extra apelând două numere de telefon, prin SMS, intrând pe site-ul companiei sau mergând la un ghişeu UCP. Clientul este pus să facă o acţiune pentru a renunţa la un serviciu pe care nu l-a dorit.

A treia problemă ţine de durata Ligii 1. Abonaţii plătesc lunar suma de 10 lei dar meciurile din Liga 1 se derulează în perioada iulie-decembrie şi martie-mai. Rămân trei sau patru luni, după caz, în care compania percepe abonament pentru un serviciu pe care nu îl difuzează.

Ce a făcut acum UPC este ilegal, compania nu poate vinde un produs fără un contract. Autorităţile statului, în frunte cu CNA si ANRC, ar trebui să se autosesizeze.

Cum UPC a cumpărat MASIV publicitate în toată presa, nicio publicaţie nu a comentat aceste abuzuri. Cu atât mai puţin publicaţile de profil sportiv Gazeta Sporturilor şi ProSport, ale căror site-uri duduie de reclamă la UPC, dar şi săptămânalul Fanatik, al cărui patron va avea o emisiune la Look TV.

Cum te poţi dezabona de pachetul Extra de la UPC:

  • Apel la număr gratuit din orice reţea – 0800 080 872

  • Accesarea paginii dedicate, extra.upc.ro

  • SMS cu codul de client la 1719 (număr cu tarif normal)

  • Orice punct de lucru UPC


Posturile Look TV şi Look TV Plus nu vor fi preluate de reţeaua RCS&RDS. Între Zoltan Tzezari şi Arpad Paszkany există momentan un conflict, iar deţinătorul celei mai mari reţele de cablu din România nu va introduce în grila RCS posturile la care patronul CFR-ului este acţionar.