ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cutremurul care a avut loc în România sâmbătă seară a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter și a fost cel mai puternic din ultimii 10 ani. Seismul s-a resimțit atât în Republica Moldova, cât și în Bulgaria, dar Gheorghe Mărmureanu dă asigurări că evenimentul din urmă cu două zile nu a precedat un cutremur cu adevărat mare.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Potrivit directorului onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, românii s-ar putea aștepta la un cutremur important cel mai devreme în 2037.

"Nu înseamnă că un cutremur din acesta e cumva un precursor a ceva. Acest cutremur este în trendul normal, dar asta nu înseamnă că sistemul se descarcă. Pur şi simplu s-a întâmplat undeva o rupere, iar fenomenul de coliziune continentală continuă. Când se va rupe total, atunci va fi cutremur mare. Niciodată un cutremur în lumea asta nu a fost prezis. (…) Cutremurul care va fi foarte adânc va fi la o anumită distanţă din timp, peste 60 sau peste 100 de ani faţă de cel din `77. Asta am găsit din punct de vedere istoric", a declarat Gheorghe Mărmureanu pentru Ziarul Ring.