ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despăgubiri la avion întârziat! Sume substanţiale pe care trebuie să le primeşti dacă ai avut ghinion de o cursă aeriană întârziată sau chiar anulată complet!

Dacă se înregistrează întârzieri mai mari de trei ore sau avionul a fost anulat, primeşti până la 600 de euro despăgubiri la avion întârziat.

Despăgubirile sunt acordate și în funcție de distanța pe care urmează să călătoreşti. De exemplu, pentru un zbor pe o distanță de 1.500 de km, vei primi 250 de euro despăgubiri la avion întârziat, între 1.500 și 3.500 km suma crește la 400 de euro despăgubiri la avion întârziat, iar pentru distanțe mai mari de 3.500 de kilometri cei primi 600 de euro despăgubiri la avion întârziat.

Legislația europeană prevede acordarea de despăgubiri la avion întârziat în  bani și pentru pasagerii cărora le sunt pierdute bagajele sau acestea ajung cu întârziere. Odată ajuns la destinație, dar fără bagaj, îţi poţi cumpăra haine, urmând să ceri banii înapoi.

Dreptul de a primi despăgubiri la avion întârziat este acordat indiferent dacă este vorba despre o călătorie pe o cursă de linie, una low-cost sau cu un avion charter, închiriat de către o agenție de turism.