ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi cetăţeni români şi un fost deputat italian, care făceau parte dintr-o grupare ce plănuia livrarea de armament către organizaţia teroristă Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), au fost arestaţi în Muntenegru. Ancheta a fost realizată împreună cu SRI şi autorităţile judiciare din SUA.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au participat în cooperare cu Direcţia Generală de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale împreună cu autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii şi Muntenegru, la o operaţiune de amploare, în urma căreia s-a reuşit arestarea pe teritoriul statului Muntenegru a membrilor unei grupări formate din cetăţeni români şi străini care plănuiau livrarea de armament către o organizaţie teroristă. Procurorii D.I.I.C.O.T împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat în data de 16 decembrie mai multe percheziţii pe raza municipiului Bucureşti", potrivit unui comunicat DIICOT.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că cetăţenii români sunt Cristian Vintilă şi Flaviu Virgil Georgescu, iar cel de-al treilea este politicianul italian Massimo Romagnoli, fost deputat în Parlamentul Italiei.