ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sunt unul din tinerii între 20 și 35 de ani cărora te-ai adresat prin intermediul scrisorii postate pe blogul tău.

Ești supărat pentru că ți se pare că nu am vrea să ne apărăm țara. E dreptul tău să crezi asta. Dar e și dreptul nostru să-ți spunem că greșești. Cred cu tărie că majoritatea tinerilor români doresc să-și apere țara, dacă ar fi atacată. Și subliniez dacă ar fi atacată. Cred că ei își iubesc părinții, bunicii, soțiile și copiii și nu ar fugi. Nu am fost niciodată un popor laș.

Dar suntem un popor inteligent, în ciuda spălării intensive de creiere pe care tu și postul tău de televiziune ați practicat-o atâta amar de vreme. Vedem că nu suntem chemați să ne apărăm țara, ci să mergem să ținem partea unui imperiu într-un război economic cu alt imperiu.

Poate că scrisoarea ta ar fi credibilă, dacă nu ar abunda în manipulări ieftine și minciuni obscene. Și mai ales dacă nu ar fi scrisă de tine.

Tu te-ai găsit să vorbești de teroarea anilor '50 și de ruși? Tu, care l-ai promovat pe Silviu Brucan, criminalul care cerea în Scânteia pedeapsa cu moartea pentru Iuliu Maniu și Ion Antonescu?

 



Tu te-ai găsit să vorbești de Ștefan cel Mare și războaiele sale? Nu suntem toți la fel de ignoranți, unii am mai citit și istorie și știm că Ștefan cel Mare nu a apărat niciodată Vestul. Sau Estul. "Vom lupta până la moarte pentru legea creștinească, noi cu capul nostru", le scria Sfântul Voievod principilor Occidentali sperând să primească ajutor. A primit...încurajări. Vorbe.  Tu lupți pentru legea creștinească, Lucian?

Încetează deci cu minciunile așa cum ai făcut-o de 20 de ani. Singurul care s-a târăt pe jos și a pupat bocancii ai fost tu. Întâi pe cei ai evazionistului Sârbu și apoi pe cei ai turnătorului Felix Voiculescu. Și tu vii să ne vorbești nouă de târât pe asfalt? Tu, "cavalerul de Corbu" al lui Adrian Năstase?

cavaleru-de-corbu

Te-aș întreba dacă nu ți-a fost puțin jenă când ai scris toate astea, dar mi-am dat seama că nu ești familiar cu acest sentiment.

Dacă îl cunoșteai, nu aveai tupeul să vorbești de apărarea neamului, când de 20 de ani nu ai făcut altceva decât să ataci, direct sau indirect, tot ce a avut mai sfânt această țară. Coverage, yuck, hamburger? Serios? Cu astfel de cuvinte vrei să stârnești în noi iubirea de neam? Ai uitat de asistații social și de românii buni vs românii răi. 

Stai liniștit. Ne iubim țara, și o să ne-o apărăm dacă vine cineva cu "gând mișel", așa cum spune poezia. Dacă vine.

Dar dacă există oameni sătui de țara asta și care nu vor să o apere, dacă există oameni pentru care tot ce contează e facebook-ul, cluburile sau berea, dacă există oameni care îi preferă pe ruși, e pentru că ai existat tu și cei ca tine, care de 25 de ani i-ați îndoctrinat non-stop să urască tot ce e românesc. Tu și cei ca tine i-ați promovat pe toți interlopii și desfrânații, pe politicienii vânzători, pe "oamenii de bine", spunându-ne că sunt "elita țării" , sau "generația yup". În timp ce voi ne vorbeați de "integrarea europeană", de "occidentalizare" am rămas fără industrie, fără agricultură, fără pământ, fără resurse, fără păduri. Doar aerul nu i l-ați luat acestui popor.

Poporul "primitiv", "înapoiat", "pupător de moaște", "naționalist" pe care l-ați intoxicat cu manele și kitsch, de a ajuns să se urască pe sine și să plece în străinătate. Unii nu mai au ce familie să apere...ați destrămat-o voi, iubitorii de globalizare. Dar e și vina noastră, recunosc.  Am picat prea ușor în fața vorbelor voastre mieroase și a promisiunilor fără fond.

Dragă Lucian, destul de mulți oameni din țara asta s-au prins că suntem de fapt o sub-colonie administrată din altă parte. Am priceput că drepturile noastre firești ni se restrâng în fiecare zi pentru tot felul de pretexte și suntem tratați ca niște criminali apriori. Știm. Și mai știm că acum aveți de nevoie de noi.

Așa că mesajul meu de încheiere este acesta: vom muri pentru cine și pentru ce vrem noi, nu pentru "miopia și neghiobia altora", cum zicea Mircea Eliade. E ultima libertate care ne-a mai rămas.

Cu noi este Dumnezeu. Și nu mă refer la pagina de facebook a prietenului tău rătăcit.