ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce în urmă cu câteva zile Volksbank România a anunţat că va menţine, pe o perioadă de 3 luni (între 20 ianuarie şi 17 aprilie 2015) un curs valutar fix, de 3,8035 lei pentru 1 franc elveţian, pentru plăţile următoarelor trei rate lunare datorate de clienţi, o altă bancă din România reduce dobânda pentru clienţii cu credite în franci elveţieni.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Banca Românească a transmis un comunicat prin care anunţă că reduce dobânda pentru clienţii cu credite în franci elveţieni cu peste 0,8%, absorbind astfel o parte din impactul negativ generat de recenta depreciere a monedei naţionale faţă de CHF.

CITEŞTE ŞI: Ungaria şi Croaţia nu şi-au ABANDONAT cetăţenii în lupta cu băncile. Cum au rezolvat problema francului elveţian

"Decizia a fost luată în vederea sprijinirii clienţilor băncii în această perioadă dificilă şi constituie un instrument suplimentar de protecţie a acestora. Măsura vine în continuarea politicii constante a băncii care oferă, încă din 2010, clienţilor cu dificultăţi în achitarea ratelor, soluţii de restructurare aplicate în funcţie de particularităţile fiecărei situaţii", spun cei de la Banca Românească.

Francul elveţian s-a apreciat puternic, în data de 15 ianuarie, pe pieţele internaţionale, în acest moment un franc elveţian fiind cotat la 4,4840 lei.