ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorilor de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au venit cu ideea extraordinara de a transforma reziduurile alimentare precum cojile de fructe şi legume în sucuri probiotice.

Asa zisele băuturi "smart"vor avea efecte benefice asupra sănătăţii intestinale, ele urmand sa fie produse în laborator din coji de fructe şi legume precum mere, struguri, morcovi, sfeclă sau cătină, informează Știrile Yahoo.

Potrivit cercetătorilor, cojile, care sunt aruncate de producătorii de sucuri, conţin vitamine, acizi graşi şi omega 6, ele fiind foarte bune pentru organism. Cu o condiţie însă: sa nu provină de la fructe şi legume tratate cu pesticide.

Specialiştii vor să adauge în băutura lor şi bacterii probiotice. Sucurile vor fi testate pe subiecţi umani la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din Cluj-Napoca, instituţie parteneră în acest proiect.

Proiectul costă 2,5 milioane de lei şi va fi finanţat de Ministerului Educaţiei şi de o firmă care deja a anunţat că ar vrea să producă băuturile probiotice.