ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republica Moldova nu va primi gaze naturale din România în acest an, deşi gazoductul Iaşi - Ungheni a fost inaugurat cu mare fast de oficialii celor două state.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Ministrul Economiei de la Chişinău, Adrian Candu, spune că şi atunci când va fi funcţional, cel mai probabil anul viitor, gazoductul va asigura livrarea unei cantităţi mici de gaze, departe de nevoile Moldovei.

"Inaugurarea conductei este deocamdată un pas mai mult simbolic. Gazoductul este însă foarte important pentru securitatea energetică a Moldovei. Pentru ca să devină funcţional, mai sunt necesare unele lucrări tehnice, care vor fi finalizate anul viitor. Dar chiar și după asta, livrările nu vor fi semnificative, maximum 100 ­ 150 de milioane de metri cubi de gaze pe an şi vor suficiente pentru a satisface nevoile raioanelor de la frontieră cu România. La capacitate maximă, conducta va lucra într­o perioadă de trei­cinci ani. Mai întâi va trebui să prelungim gazoductul până la Chișinău, iar apoi să îl conectăm la conducta magistrală", a precizat oficialul, într­un interviu acordat agenţiei ruse Ria Novosti.