ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele rus Vladimir Putin l-a invitat joi pe premierul grec Alexis Tsipras să asiste la festivităţile din 9 mai, de la Moscova, cu ocazia manifetărilor dedicate Zilei Victoriei, informează AFP. Șeful guvernului de la Atena a acceptat în principiu, informează un comunicat al serviciului de presă al premierului elen.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Putin l-a contactat telefonic pe Tsipras pentru 'a-l felicita cu ocazia formării guvernului său după alegerile legislative din 25 ianuarie şi l-a invitat la festivităţile organizate (la Moscova) cu ocazia Zilei Victoriei împotriva fascismului, la 9 mai'. Premierul grec intenţionează 'să accepte această invitaţie', se menţionează în text.

9 mai este o sărbătoare naţională în Rusia, marcând sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial.

Premierul grec a răspuns că 'lupta împotriva fascismului este foarte importantă şi că intenţionează să accepte această invitaţie'.

În timpul discuţiei lor, cei doi oameni de stat au subliniat necesitatea întăririi cooperării dintre Grecia şi Rusia, 'două ţări care au relaţii istorice şi profunde în domenii precum economia, energia, turismul, cultura şi transporturile', potrivit comunicatului.