ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Psihologii avertizează că persoanele ce folosesc în mod exagerat rețelele de socializare au mai mari șanse să-și părăsească partenerul de viață.

[p] NU hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau - Cărţile pe care le cauţi

Acest lucru se întâmplă deoarece utilizatorii încep să evite partenerul din viaţa reală, apropiindu-se în schimb de partener din lumea virtuală. Astfel, se produce declanșarea fanteziilor și emoțiilor pentru partenerul virtual și, inevitabil, îndrăgostirea de idealul afișat, se arată într-un comunicat de presă primit la redacţie.

“După un timp, să zicem o lună sau două, în care soțul/soția sau unul dintre concubini relaționează, pe ascuns, în mediul virtual, cu o altă persoană, se petrece o distanțare emoțională față de partenerul din viața reală și o apropiere majoră față de partenerul online. Urmează etapa în care, partenerii virtuali dezvoltă o relaţie condimentată cu promisiuni, declarații de iubire și, într-un final, îşi părăsesc partenerul din viața reală pe motivul găsirii sufletului pereche”, este de părere psihologul psihoterapeut integrativ Maria Verdi, directorul ReCreation Life.

Doamna psiholog Maria Verdi mai spune că toate poveştile din mediul online sunt la fel. Se schimbă ,într-adevăr, locul şi personajele dar scenariul de viață se repetă de fiecare dată.

“Din experiența profesională vă spun că poveștile de viață, pe care clienții mi le mărturisesc, sunt asemănătoare, de cele mai multe ori trase la indigo... Bărbaţii sunt manageri, au bani, sunt singuri şi caută partenera ideală. Femeile sunt divorţate, văduve, singure de foarte mulţi ani. Aşteaptă prinţul salvator. Şi l-au găsit. Chiar pe reţelele de socializare.Urmează drama. De ce? Pentru că, în realitate, prinţul nu este director, nu are bani, nu este singur. Pentru că în realitate, femeia are familie sau are nevoi financiare”,consideră psihologul Maria Verdi.

Mai mult, psihologul avertizează că cei implicati, se atașează mai mult de lumea pseudo-ideală pe care și-au construit-o pe Internet și uită rolul ce au în societate, neglijând toate îndatoririle pe care le au față de familie sau prieteni.

“Ea, cea care începe o relaţie virtuală, uită să meargă la şedinţa copilului, începe să neglijeze partenerul de viaţă, este ocupată, stresată, vulnerabilă, are migrene.El, cel care a găsit pe reţelele de socializare femeia ce-l iubeşte, ce-l apreciază, este din ce în ce mai puţin prezent în familie. Puţin prezent fizic, emoţional mai mult absent. Fireşte, familia devine un câmp de luptă. Războiul sexelor. Care mai de care mai nemulţumit. În final se produce ruptura. Dacă mai există vreun strop de iubire între ei, prin terapie de cuplu, relaţia mai poate fi vindecată. Se poate ajunge şi la separare. Fiecare îşi caută fericirea, cu tot ce derivă de aici”, afirmă psihologul Maria Verdi.

Psihologul mai spune că acest scenariul se va repeta la infinit deoarece noul partener nu aduce cu el şi o vindecare.

“Acolo este un scenariu de viaţă fără iubire, fără bucurie sau fără raţiune. Noul partener nu aduce cu el şi vindecarea, motiv pentru care, după ceva vreme, actualul partener devine copie fidela a precedentului. Urmează regretele, comparaţiile, reproşurile și același scenariu poate continua în buclă”, este de părere psihologul Maria Verdi.

Maria Verdi realizează şi un profil al căutătorului de relaţii pe site-urile de socializare. Acesta este o persoană care nu are curajul să comunice în cuplu nevoile sale, preferă noul şi nu vrea să se implice sau să se responsabilizeze.

La final, doamna psiholog avertizează din nou asupra dependenţei pe care o cauzează site-urile de socializare şi îi sfătuieşte pe utilizatori să fie sinceri cu nevoile lor şi să le comunice la timp pentru a fi fericiţi în viata reală,

“Plecând de la premiza că multitudinea de ore pierdute pe site-urile de socializare creează dependenţă, ca orice dependenţă, modifică comportamentul uman producând tulburări psihice. În cadrul terapiei personalizate, clientul în cauză, va găsi soluţia pentru relaţii autentice, aducătoare de împlinire reală.Folosite cu prudenţă, toate instrumentele virtuale ne aduc experienţe noi, informaţii utile. Viaţa reală presupune implicare, prezenţă, transformare, evoluţie. Presupune să fii sincer cu nevoile tale, să le comunici la timp. Ai dreptul să fii fericit în real, nu ascuns pe reţele de socializare”,recomandă psiholog psihoterapeut integrativ Maria Verdi, directorul ReCreation Life.