ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SUA analizează posibilitatea de a trimite arme în Ucraina în războiul cu separatiştii pro-ruşi din estul ţării. Congresul SUA pare sprijină această idee, în timp ce mai multe țări din UE, printre care Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda resping această inițiativă.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Rusia vede această înarmare ca o veritabilă declaraţie de război,iar conflictul s-ar putea extinde, scrie The Moscow Times.
"Dacă armele vor fi trimise, Rusia va considera că SUA participă în mod direct în război", spune Evgeny Buzhinsky, expert militar rus. Un consultant al Ministerului Rus al Apărării spune, sub protecţia anonimatului, că Moscova va răspunde identic împotriva Washington-ului şi a alitaţilor săi.

CITEŞTE ŞI: Avertisment fără precedent: Este imposibil ca o serie de obiective militare din România să nu fie ATACATE! Rusia va fi OBLIGATĂ să reacţioneze!

Mai mulţi analişti chestionaţi de presa rusă spun că înarmarea Ucrainei de către SUA ar putwa fi interpetată ca o declaraţie de război. "Moscova nu va sta calmă şi va contracara", a spus Maxim Shepovalenko, analist la Centrul de Strategie şi Tehnologie.

Miniştrii de Externe din UE au decis luni amânarea cu o săptămână a aplicării de sancţiuni unor oficiali şi companii din Rusia, în contextul negocierilor privind criza din Ucraina. Liderii Rusiei, Ucrainei, Franţei şi Germaniei se vor întâlni miercuri, în Belarus pentru a discuta despre conflictul din Ucraina.