ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii de știință au descoperit că evenimentul care a favorizat răspândirea rapidă a epidemiei de febră hemoragică Ebola cu care se confruntă mai multe ţări din vestul Africii şi care a ucis până acum peste 1.500 de oameni a fost o înmormântare a unui vraci din Sierra Leone, la care 14 femei au fost infectate cu acest virus, potrivit descopera.ro.

Experţii spun că situaţia este comparabilă cu ceea ce s-a petrecut în cazul epidemiei de SARS din 2003, când la un hotel din Hong Kong un medic din China care suferea de SARS a infectat alţi 9 clienţi ai hotelului, iar aceştia au răspândit virusul în oraş şi în alte ţări, precum Canada şi Vietnam.

Funeraliile vraciului din Sierra Leone au avut loc la jumătatea lunii mai a acestui an,în Koindu (din Sierra Leone), o comunitate umană de lucrători în minele de diamante, aflată în apropiere de Guéckédou, localitatea din ţara vecină, Guinea, unde se crede că ar fi apărut primele cazuri, în luna decembrie a anului trecut.