ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este povestea unui învăţător din anii '20 care şi-a donat trupul, ca material didactic, şcolii din Puchenii Mari, judeţul Prahova.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Învăţătorul Grigore Alexandru Popescu a profesat în anii '20. A fost un personaj important al comunităţii la începutul secolului trecut, era foarte iubit şi apreciat, iar oamenii spun că s-a implicat activ în viaţa satului. În anii anii '60 şi-a donat, prin testament, trupul, şcolii de la Puchenii Mari ca material didactic.

Scheletul învăţătorului Grigore Alexandru Popescu veghează cursurile şcolii sale de peste 60 de ani. A fost aşezat într-un cadru special în sala de curs în care învaţă elevii de clasa a VIII-a. Copiii i-au aflat povestea şi s-au obişnuit cu prezenţa fostului învăţător la orele de anatomie. Şi localnicii ştiu povestea dascălului. Mulţi chiar l-au cunoscut.

După jumătate de secol, scheletul are nevoie de recondiţionare. Autorităţile locale vor să ceară sprijinul specialiştilor de la Muzeul Național de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa" din Bucureşti. Învăţătorul a lăsat comunităţii şi memoriile sale, dar şi multe partituri cu piese muzicale pe care le-a compus.

Învăţătorul Grigore Alexandru Popescu a predat şi în Capitală, şi în Ploieşti. În perioada când a predat în Bucureşti, Grigore Alexandru Popescu a fost învăţătorul baritonului Nicolae Herlea.