ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat marți că pentru funcția de președinte al Institutului Cultural Român au fost depuse două candidaturi din partea grupurilor parlamentare ale PSD și PNL, Radu Boroianu respectiv Iulian Tănase.

"S-au făcut nominalizările pentru funcția de președinte al ICR: Radu Boroianu de la PSD și Iulian Tănase de la PNL, care a lucrat inclusiv la Radio Guerrilla", a afirmat Tăriceanu marți după ședința Biroului permanent al Senatului, conform Agerpres.

Comisia de Cultură și Comisia de Politică Externă vor audia candidații pentru funcția de președinte al ICR. Noul președinte al Institutului va fi însă validat, prin vot, în plenul Senatului.

Președintele Institutului Cultural Român (ICR), Lilian Zamfiroiu, și-a depus, vineri, demisia din funcție motivând că că obiectivele pe care le-a asumat la preluarea mandatului "au fost deja atinse".