ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deşi este recunoscută drept cea mai ozonată staţiune din Europa, doar ruinele hotelurilor abandonate şi degradate mai amintesc de frumuseţea de altă dată a fostei Perle a Vrancei. Din fericire, natura mirifică ce o înconjoară o poate salva, scrie digi24.ro.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Încă înainte de a ajunge la Soveja, peisajul de basm, cu brazi falnici și mesteceni argintii, îl vrăjește pe turist. Soveja este o comună aflată la poalele Munţilor Vrancei.

Soveja aceasta este o veche aşezare daco-romană, fiind singura localitate din ţară care nu are un sat component cu numele de Soveja”, a spus Iulian Albu, autorul monografiei Soveja.

În primul Război Mondial, mii de soldați și-au dat aici ultima suflare. Un alt monument istoric de interes național din stațiunea Soveja este Mausoleul Eroilor din Primul Război Mondial, clasificat ca monument funerar sau memorial.

"Chiar dacă urmele istoriei dau un farmec aparte stațiunii, efectele miraculoase ale aerului puternic ozonat și ale izvoarelor minerale sunt cele care atrag an de an turiștii. Șuşiţa, Dragomira, Chilugul, Chiulicea sunt aceste râuri curate, frumoase, sfinte care trec prin poieni şi prin codri, colţuri de codri, făcând ca din  acest amestec între apă şi plante să existe un aer care este cunoscut în toată Europa ca fiind cel mai ozonat din România şi din alte părţi ale lumii”, a spus Iulian Albu, autorul monografiei Soveja.

La fel de frumoase sunt și tradițiile, păstrate cu îndârjire de localnici. Dovadă stă Muzeul de Etnografie.