ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele stimulate de tulburările din Baltimore au izbucnit în mai multe oraşe americane, inclusiv în New York, unde poliţia a arestat câteva zeci de persoane dintre sutele care s-au adunat în Union Square.

Oamenii au scandat „Fără dreptate nu e pace” şi „Hands up, don’t shoot” („mâinile sus, nu trage”), ultimul slogan fiind răspândit la nivel naţional după uciderea lui Michael Brown, un adolescent de culoare, neînarmat, de către poliţistul Darren Wilson la Ferguson, anul trecut.

În videoclipul de mai jos, protestatarii strigă "New York is Baltimore and Baltimore is New York" ("New York este Baltimore şi Baltimore este New York").

Violenţe fără precedent au cuprins oraşul american Baltimore după înmormântarea tânărului Freddie Gray, ce a murit în custodia poliţiei.

Mii de manifestanți au sfidat ordinul emis de municipalitate prin care li se interzicea să iasă pe străzi în intervalul 22.00 – 05.00, timp de o săptămână. În momentul în care poliţia a încercat să intervină, protestatarii au atacat cu sticle cu apă, cărămizi, pocnitori și cocktailuri Molotov. În plus, au incendiat o bibliotecă publică și au devastat numeroase magazine în calea lor spre centrul orașului.