ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incidentele de la Pungești au creat un sentiment de solidaritate al românilor cu țăranii din Vaslui. Astfel, pentru sâmbătă s-a anunțat o mare adunare populară, la care sunt așteptați oameni din întreaga țară.

În acest context, protestatarii de la Pungești au transmis câteva informații necesare pentru cei care vor să ajungă la Marea Adunare, mai ales că se așteaptă la șicane din partea autorităților.
În continuare merg din abuz în abuz, deşi nu mai sunt atât de violenţi ca până acum, dar continuă abuzurile din partea jandarmeriei, cât şi din partea poliţiei rutiere sau poliţiei locale. Poliţia rutieră opreşte fiecare maşină la acele baraje instalate pe drumul judeţean, controlează maşina de la A la Z. Poliţia locală continuă să dea amenzi, pe care nu au dat niciodată, pentru oamenii care merg în căruţă şi au numărul puţin şters sau altceva. Abuzuri sau violenţe asupra protestatarilor au fost mai mult în ziua de luni dimineaţa, când s-a făcut această intervenţie" - Constantin Pâslaru, țăran din Pungești

** Deplasarea cu autocarul nu este recomandată, deoarece, din experiența anterioară, autocarele sunt urmărite și trec printr-o serie de filtre care întârzie, cu câteva ore bune, sosirea la destinație.

*** Să aveți toate actele la mașină în regulă: trusă de prim ajutor, triunghi, etc. în cazul în care veți fi opriți la controale pe drum sau în zonă taberei.

EMOŢIONANT Scrisoare către Jandarmul Român: “Nu ţi-e ruşine de tine?”- VIDEO

*** Este important să vă planificați timpul în așa fel încât să rămâneți până, cel puțin, duminică. Localnicii sunt sunt foarte demoralizați și speriați, și au nevoie de oameni curajoși care să îi sprijine atât moral cât și în acțiunile întreprinse pentru blocarea instalării sondei.

*** Se va face o listă de cazări la localnici, care va fi anunțată pe internet însă este bine să aduceți cu voi saci de dormit

***Să fiți îmbrăcați corespunzător, având în vedere că temperaturile se anunță a fi destul de scazute.

Iulian Capsali: Mad Max: România fără apă

***Să aveți cu voi apă și ceva de mâncare, micile magazine din zonă e posibil să nu fie deschise.

***Având în vedere că accesul în zonă ar putea fi blocat, e posibil sa fie nevoie chiar să parcurgeți pe jos o mică porțiune din drum, astfel încât echipați-vă corespunzător cu haine călduroase, luați cu voi un rucsăcel în care sa puneți tot ce aveți nevoie.