ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 15 ianuarie, de ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, totodată şi Ziua Culturii Naţionale, eparhiile Bisericii Ortodoxe Române(BOR) vor organiza manifestări cultural-artistice şi sociale, informează Basilica.ro.

centrele eparhiale, protopopiatele, parohiile, mănăstirile şi şcolile de teologie împreună cu autorităţile publice locale şi cu instituţii de învăţământ şi cultură vor colabora pentru organizarea unor evenimente, precum conferinţe omagiale, spectacole de poezie şi muzică etc.

Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor vor organiza, miercuri, de la ora 11.00, o slujbă de pomenire şi un moment comemorativ la mormântul lui Mihai Eminescu din Cimitirul Bellu. Slujba va fi oficiată de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, iar la eveniment va participa un sobor compus din patru preoţi, doi diaconi de la Catedrala patriarhală şi un cor format din 20 de elevi de la Seminarul Teologic din Bucureşti.

La Botoşani, manifestările pentru omagierea lui Mihai Eminescu au început marţi în parohia Vorona, locul unde s-a născut Raluca Iuraşcu, mama poetului.

Şi Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti organizează, miercuri, două evenimente culturale la Catedrala Sf. Iosif:
Astfel, de la ora 16.00, va avea loc, pentru prima oară în istoria locaşului de cult, vizitarea cu ghid a Catedralei Sfântul Iosif, iar de ora 19.30, un concert susţinut de maestrul Marcel Costea, organist şi capelmaistru la Catedrala Sf. Iosif, şi soliştii ansamblului Musica Sacra al locaşului de cult, după lucrări de Déodat de Séverac, Şerban Nichifor, Mihail Jora, Andrei Tănăsescu, Marcel Octav Costea, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Mendelssohn Bartholdy.